Úton vagyunk.

Utunk pillanatait szimbolizálják a borok a maguk megismételhetetlen egyediségében,

melyet birtokolni nem tudunk, de kóstolni igen,

mint az örök élet elővételezett ízét a maga végtelen változatosságában és örömében.


 

Magunkról

Három ember vagyunk, három barát, vagyis sokkal inkább három család, feleségeink - örök társaink - és 15 gyerek, akik nem engednek ellustulni minket. Keresnünk kell és megosztani velük a létezés örömét. Saját életfelfogásunkat követve, igyekszünk a környezetünkkel barátságban élni, munkánkban értéket teremteni. Szőlőinket szeretjük, vállalkozásunkban örömmel dolgozunk. 


Hisszük, hogy a termés Isten és az ember együttműködésének eredménye. Tudjuk, szüretkor már jórészt eldőlt boraink minősége, azt megtartani igyekszünk hordóinkban, hagyományos feldolgozás után. Legjobb boraink asszonyaink nevét viselik, hirdetve ezzel is az erős családi háttér fontosságát.

A bor szimbolizálja a tökéletességet, a múlandóságot, az ember és a világ viszonyát, az ember és az ember viszonyát. Ezt keressük a borban, hogy a föld szülötte és az együtt végzett munka gyümölcse legyen. Ebből a gyümölcsből szeretnénk megkínálni mindenkit , aki saját zarándokútján örömmel időzik egy pohár bor mellet. vagy útba ejti szépvölgyi pincénket.


A bor egymás felé vezeti az embereket. Az öröm az öröm megosztásában teljesedik ki. Találkoztunk. Alkotni szeretnénk. Közösséget, magunkat,borokat. Valamit létrehozni a világból és magunkból, ami egyedi tökéletességével világítja meg a teremtés gazdagságát. Úton vagyunk Isten felé, egymás felé, a világ felé. Ez az úton levés, melyben egymásból és a világból minél többet befogadva gazdagodunk, fejet hajtva Teremtőnk végtelen szeretete előtt.

 

Pincénk neve üzenet a jó bort keresőknek, a borozással pihenőknek, a barátságot közös iszogatással ünneplőknek egyaránt.

Orsolya

 

 

 

 

" Lenni annyi, mint időt kapni,

élni annyi, mint időt adni, 

életünket megosztani."

 

 

 

Bernadett

 

 

 

 

"A bor úgy beszél, ahogy a barátok hallgatnak, 

nem elmond valamit a világról - benne van a világ. 

A kortyban a mindenséget tapintjuk.

Egy új íz hív, hogy jobban

magunkhoz tudjuk ölelni a világot."

 

 

 

Rita

 

 

 

 

 "Van úgy, hogy hordozol- van úgy, hogy viszlek.

Van úgy, hogy tisztán - van úgy, hogy szódával.

Van úgy, hogy együtt - van úgy, hogy magamban."